Stress-Meester voor jou

Het kan zijn dat je op dit moment allerlei klachten hebt, die je zo snel mogelijk wil oplossen. Soms probeert je lijf je bij stressklachten iets te vertellen. Bij een auto gaat er dan een rood lampje branden en gaan we pijlsnel naar de garage. Maar bij een lichaam leggen we dat signaal vaak naast ons neer en gaan gewoon door. Niet aanstellen…

Omdat je lijf echt probeert voor je te zorgen en wil dat je luistert, kan er na een tijdje een nieuw signaal  van je lichaam komen. Iets duidelijker. Een grotere klacht. Soms kunnen we deze klacht dan weer weg krijgen, waarna er een nog grotere klacht komt, of je klacht chronisch wordt. Als je in zo’n situatie zit, is het een goed idee om eens rustig te gaan zitten en nadenken. Wat probeert je lichaam te vertellen bij stressklachten?

Wat zit er onder je klacht?

Uit eigen ervaring weet ik ondertussen dat toen ik mijn steeds erger wordende klachten serieus nam en ging kijken wat eronder zat en dát ging oplossen, ze na verloop van tijd verdwenen. In mijn geval was het mijn baan. Toen ik op dat vlak mijn leven anders ging invullen, verdwenen ook mijn klachten en kwamen niet meer terug. Steeds heb ik gezocht om op een natuurlijke manier met mijn lichamelijke klachten om te gaan, waarbij gekeken wordt naar de oorzaak in plaats van de klachten te onderdrukken. 

Oorzaken van stress

Waar de een gestresst wordt van een vakantie zonder plan wordt de ander gestresst als er in diezelfde vakantie geen overzicht en lijstjes zijn. Wat voor de een ontspannend is, zoals autorijden – kan voor de andere vreselijk stressvol zijn.

En onder die stress zit iets verborgen. De oorzaak van je stress, je stressoren. Dat kan van alles zijn: niet goed plannen, onzekerheid, geen grenzen aan kunnen geven, niet kunnen kiezen, angsten, beperkende gedachten… Soms weet je heel precies wat eronder zit en soms is het (even) zoeken.

Maar zolang je deze oorzaken niet vindt en oplost, zal je steeds aanslaan als ze getriggerd worden. Dan zal je dus steeds weer in de stress schieten.

Daarom besteedt het online Stress-Meester programma ruime aandacht aan het oplossen van deze stressoren. Want anders omgaan met deze stress-oorzaken maakt je leven zoveel leuker. Bevrijdend om zo te leven! En dat gunnen we iedereen!!!

Wil je ook met je stress aan de slag? Klik dan hier voor meer informatie over het online Stress-Meester traject.