stress-meester voor jou

Wanneer heb jij voor het laatst een wandeling in het bos gemaakt? Of buiten gelopen op je blote voeten? Geluisterd naar de wind en de vogels? Vol bewondering naar de sterren of de maan gekeken? Misschien wel te lang geleden… Lees hoe je weer in verbinding komt met de natuur en ook met jouw natuur!

We hebben het allemaal druk. Onze agenda’s helemaal vol gepland met allerlei belangrijke moet-dingen. En dan bezuinigen we op tijd voor onszelf. Tijd om bij te komen en op te laden. Waardoor we mentaal moe worden en gestresst raken.

We zijn de verbinding met de natuur kwijt geraakt

Door onze moderne, snelle manier van leven, zijn we de verbinding met de natuur kwijt geraakt. De manier om tot rust te komen, op te laden, tot nieuwe inzichten en ideeën te komen, onszelf beter te leren kennen en al onze zintuigen op een gezonde manier te prikkelen.

  • Volgens onderzoek van de Universiteit van Maastricht is wandelen beter dan een uur intensief sporten. Van alle methodes om stresshormonen zoals cortisol uit je lijf te krijgen, is wandelen het effectiefst.
  • Je slaapt beter en makkelijker en verbetert de kwaliteit van je slaap. Wandelen vermindert stress, angst en depressies.
Je eigen natuur

Wij leven niet alleen te ver van de natuur, ook leven we vaak te ver van onze eigen natuur. En omdat dit wringt, levert dit stress op.

We hebben als kind thuis en op school geleerd wat er van ons verwacht wordt en zijn dat gaan doen. Hierdoor hebben we onze dromen op een lager pitje gezet. We zijn eigenlijk steeds meer de verwachtingen en normen van anderen gaan leven dan onze eigen dromen.

Deze dromen zijn dan misschien wel richtingsaanwijzers naar ons droomleven, maar we leven nou eenmaal niet in een sprookje. En als we onze dromen al durven te vertellen, zijn er zoveel anderen die ons ontraden om het te doen. We hebben vaak zelf zoveel angsten, waardoor we die dromen maar laten varen.

Diep vanbinnen weten we wel wat ons gelukkig maakt

Diep vanbinnen weten we wel wat ons gelukkig maakt, wat past bij onze eigen natuur. Ja, juicht ons lichaam dan, terwijl ons verstand heel snel met allemaal redenen komt (beperkende gedachten), waarom het een heel slecht idee is en waarom we het vooral niet moeten doen.

Maar als je gaat onderzoeken wie jij nou bent zonder al die beperkende gedachten, angsten en verwachtingen van anderen, ontdek je je eigen natuur. Dan kan je een persoonlijk kompas maken en iedere beslissing tegen dat kompas aanhouden, waardoor je stapje voor stapje steeds meer je eigen natuur gaat leven. Het leven dat bij je past, waar je gelukkig en relaxed van wordt.

Wil je leven in verbinding met de natuur én met jouw natuur? Start dan vandaag nog met het unieke online Stress-Meester Traject! Klik hier.