Stress zien we vaak als een probleem waar we zo snel mogelijk vanaf moeten. Een monster dat je leven en gezondheid behoorlijk verziekt. Maar als je dat stressmonster goed kent, weet je ook waar hij absoluut niet tegen kan. En daarom zetten we het stressmonster op dieet. Drie dagen lang komt er een mail met informatie en opdrachten. Reken maar dat ie het zwaar krijgt!!! (En ja, het is helemaal gratis!)

Loop je de hele dag te rennen en te vliegen, en doe je dan nog steeds niet genoeg? Of kan je niet meer zo lekker slapen? Weet je dat je rustiger aan moet doen, maar heb je geen idee hoe? Heb je het gevoel dat je de controle verliest of word je lontje steeds korter?

Doe mee aan dit onvergetelijke traject en vul gauw je gegevens in! Nodig ook iedereen uit en deel dit bericht!!

Hoe laat je een stressmonster verdwijnen?
  • Zorg voor goede natuurlijke ontspanningstechnieken, zoals wandelen, mediteren, yoga, mindfullness en breng genoeg tijd door in de natuur.
  • Zorg voor goede stressbuffers: dus eet voeding die het stressmonster niet lust en eet minder of geen voeding waar ie verzot op is. Zorg voor een goede weerstand en leer weer om goed en lekker te slapen.
  • Maak gebruik van het monster. Topsporters en acteurs presteren juist beter door stress. Deze technieken kan iedereen heel simpel leren.
  • Ga aan de slag met hetgeen stress bezorgt, de stressoren, en los het op. Leren grenzen aangeven, plannen, passende keuzes maken en durven te doen, tem de negatieve, beperkende  gedachten die in alle hoofden spoken, ontdek het persoonlijke kompas dat iedereen heeft… Het is soms even zoeken, maar iedereen weet diep vanbinnen wel wat er onder zijn of haar stress zit.
Kom in actie

Het vervelende van stressmonsters is dat ze nou nooit es vanzelf ophoepelen. Het zou toch zó geweldig zijn! Maar nee, ze hebben ook nog de vreselijk irritante eigenschap om te groeien en steeds maar groter te worden als ze niet op een dieet gezet worden.

Aan de andere kant zijn wij hier op aarde om nieuwe dingen te leren. Om te groeien. En stressmonsters vormen het ultieme groeimiddel voor ons. Want wie zijn stressmonster op dieet zet, gaat heel hard groeien. Een stressmonster op dieet zetten en verslaan, is dan ook een onbetaalbare levenservaring! 

Gratis driedaags traject: het stressmonster op dieet!!

Doe daarom mee aan dit onvergetelijke traject en vul gauw je gegevens in! Nodig ook iedereen uit en deel dit bericht!!

Waarom ken ik het stressmonster zo goed?

Het stressmonster vond mij helemaal geweldig en kwam steeds vaker langs, tot hij onuitgenodigd bij me introk. Ik wist al lang dat ik rustiger aan moest doen, maar had geen idee hoe. Hele dagen was ik aan het rennen. Mijn dagen gevuld met moet-dingen, die ik helemaal niet zo leuk vond. Maar het moest. Werken, huishouden, kids, clubjes, administratie… Van ‘s morgens veel te vroeg tot ‘s avonds veel te laat.

Tot ik omviel in een diepe burn-out. En op het dieptepunt, besloot ik tijdens weer een slapeloze nacht, dat ik mijn stressmonster ging verslaan. Ik ging meester worden over mijn stress. 

Dus startte ik met allerlei cursussen en trajecten, luisterde ik naar goede raad. Soms (even) helpend, soms niet of zelfs ronduit schadelijk. En toen ik iets meer energie kreeg, begon ik met de opleiding tot (werk)gelukdeskundige en kruidengeneeskunde. Ik had de missie: mezelf oplappen, mijn stressmonster verslaan en daarna anderen helpen hun stressmonster te verslaan. Want het leven kan zoveel leuker! Ook voor jou!